کاربست و نهادینه سازی تغییر در یک کشور ناشی از بهره گیری ایالات متحده از اشکال قدرت - دانایی یوسف آباد حامد; یوسفی جویباری محمد; احدی پرویز; اسمعیل زاد علیرضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
در حالی که دموکراسی و حقوق بشر مهم است، رهبرانی که همچنان علاقه مند به ترویج این ارزشها در سراسر جهان هستند باید بر سرمایه گذاری در روشهای غیر نظامی برای ایجاد تغییر سیاست تمرکز کنند. ممکن است به نفع آمریکا باشد که از آزادسازی سیاسی و ارتقا حقوق بشر در خارج از کشور حمایت کند، اما از طریق مسالمت آمیز و حمایت از جامعه مدنی در مقابل استفاده از زور. استفاده از ابزارهای سیاست خارجی غیرمجاز بصورت مخفیانه و تلاشهای آشکار برای سرنگونی رژیم‌های خارجی، مشروعیت این برنامه‌ها را کاهش داده و بسیاری از کشورهای دیگر را از اهداف آمریکا بدبین کرده است. علاوه بر این، شکل‌گیری و اجرای سیاست خارجی آمریکا به شدت تحت تأثیر ساختار دولتی یا منابع دولتی آن است. انتشار قدرت یکی از ویژگی‌های بارز فرآیند سیاست گذاری آمریکا است. تمرکززدایی بالا به این معنی است که هیچ بازیگر واحدی نمی‌تواند سیاست‌های کشور را دیکته کند. نقش ایالات متحده به عنوان یک قدرت بزرگ برای ترویج صلح و امنیت قابل بررسی دارد. همچنین یک واقعیت است که قدرت بزرگ محدودیت‌های خاص خود را دارد. همانطور که تصویر دولت بوش از ایالات متحده به عنوان کشوری بود که مسئول رفع تهدیدات و ترویج دموکراسی است دولت اوباما دریافته است که همراهی شرکا و گاهی اجازه دادن به رهبری آن‌ها مهم است ترامپ نیز، به طور غیرمعمول، متعهد به درگیر نکردن ایالات متحده در این زمینه است. نتایج بدست آمده در این رساله حاکی است در بسیاری از جهات در راهبرد امریکا سیاست تغییر رژیم و نه تغییر رفتار ارجحیت داشته و وعده تخفیف و کاهش اقدامات خصمانه در صورت تغییر رفتار کشورها بعضاً به عنوان فریب برای تحریک کشورها برای در تغییر رژیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. درکنارآن سیاست تغییر به عنوان راهبردی سنتی و نه همیشگی مورد استفاده در سیاست خارجی امریکا می‌باشد.