تأثیر مهاجران لهستانی بر بهداشت و سلامت ایران (1324ـ 1320 ش) - حاجی هاشمی محمد رضا; کلهر محمد; گلجان مهدی (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
توسعه‌طلبی هیتلردرجنگ جهانی دوم، موجب اشغال لهستان شد، آلمان و شوروی در مورد تقسیم لهستان به توافق رسیدند، شوروی بخشی از مردم لهستان را در شرایط غیرانسانی به عنوان اسیربه کشور خود منتقل نمود، بعداز اشغال ایران توسط متفقین، اسکان لهستانی برایران تحمیل شد، دراین پژوهش، برآنیم که پیامدهای ورود لهستانی‌ها، بر بهداشت و سلامت ایران در سال‌های 1324ـ 1320 ش، را مورد بررسی قرار دهیم. این مقاله با شیوه‌ی توصیفی ـ تحلیلی با روش کتابخانه‎ای مورد بررسی قرار گرفته‌است. نتایج حاکی ازآن است که، ایران درآن دوران، شرایط نامساعد سیاسی، اقتصادی، قحطی، فقر و ناامنی داشت، لهستانی‌ها با شرایط جسمانی وخیم و مبتلا به انواع بیماری‌ها وارد ایران شدند، و سطح سلامت و بهداشت ایران، تحت تأثیر مهاجرین اجباری قرار گرفت