بررسی اثر مدل سازی نوسانات نرخ ارز در خلق مزیت تجارت خارجی در چهارچوب نظام اقتصاد مقاومتی - کیخا, رمضان; زاینده رودی , محسن; رئیس پور, رجبعلی (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف از این تحقیق مدل سازی نوسانات نرخ ارز در خلق مزیت تجارت خارجی در چهارچوب نظام اقتصاد مقاومتی میباشد ااقتصاد مقاومتی ادبیاتی است که در مقابله با تحریم های بین المللی مطرح شده است. هماکنون اقتصاد ایران باید برمبنا و اصول درستی گام نهد تا از این رهگذر بتواند برتحریمهای بین المللی فائق آمده و تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کند. آن اصول و مبناهایی که اقتصاد ایران باید داشته باشد، ادبیاتی را به نام اقتصاد مقاومتی ایجاد کرده است. سیاستهای پولی و مالی باید در این ادبیات اقتصادی مشخص شده و همواره به این پرسش پاسخ دهیم که در سیاستهایی که انجام میدهیم به دنبال چه می باشیم. برای اینکه متوجه شویم که سیاستهای پولی و مالی و غیره چگونه باید باشد و چه جهت گیری را باید دنبال کند، اول باید شناخت درستی از اقتصاد ایران و مشکل اصلی اقتصاد ایران داشته باشیم. بهعنوان مثال سیاستی با هدفی اجرا میشود اما بعد مشخص میشود که نه تنها به هدف نرسیده ایم بلکه از آن دور هم شدهایم. بر این اساس در ادبیات اقتصاد مقاومتی اول از همه باید بدانیم مشکل اصلی اقتصاد ایران چیست؟ پس از آن باید روش درست برخورد با مشکل را شناسایی کنیم و آنجاست که میتوانیم از نحوه سیاستهای پولی و مالی و انواع و اقسام سیاستهای دیگر صحبت به میان آوریم. رژیم‌های نرخ ارز و نوسانات آن می‌تواند پیامدهای جدی برای اقتصاد کشورها داشته باشد. از لحاظ نظری نرخ ارز بر تورم، تجارت خارجی، حساب سرمایه و دیگر متغیرهای کلیدی اقتصاد کلان تأثیر می‌گذارد. نتایج مدل موازنه تجاری نشان می‌دهد نرخ ارز اسمی تأثیر منفی بر موازنه تجاری داشته است. دراین تحقیق در پی پاسخ به این سوال هستیم که: مدل سازی نوسانات نرخ ارز بر خلق مزیت تجارت خارجی در چهارچوب نظام اقتصاد مقاومتی  چه تأثیراتی دارد؟