بررسی ارتباط بین رضایت اجتماعی با تعهد اجتماعی در بین شهروندان شهر شهرکرد

نویسندگان

    علیرضا مالکی دانشجوی دکتری، جامعه شناسی فرهنگی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران
    محمدعلی چیت ساز * استادیار جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران [email protected]
    اصغر محمدی استادیار گروه جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران

کلمات کلیدی:

رضایت اجتماعی, تعهد اجتماعی, بعد اعتقادی, پایبندی به جامعه, پایبندی به خانواده

چکیده

تعهد اجتماعی به عنوان یکی از ارکان مهم اجتماعی، شرایط تنظیم امور را فراهم کرده، به قابلیت نظم و ثبات اجتماعی می افزاید و پیش بینی امور و جریان های اجتماعی را نیز تسهیل می کند. پژوهش حاضر که با هدف ارتباط بین رضایت اجتماعی با تعهد اجتماعی در بین شهروندان شهر شهرکرد می باشد، از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی، از نظر وسعت پهنانگر، از نظر دامنه خرد و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی است. روش تحقیق در این پژوهش روش پیمایش، و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، تمامی افراد 18 سال به بالای شهر شهرکرد است که تعداد آنها بر اساس آخرین آمار در حدود 150 هزار نفر می باشد و 384 نفر از آنان با استفاده از نرم افزار سمپل پاور به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند.
نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین میزان کل رضایت اجتماعی (37/0 P=) و تمامی ابعاد آن یعنی رضایت از خانواده (38/0 P=)، رضایت از وضعیت سیاسی (37/0 P=)، رضایت از وضعیت فرهنگی (33/0 P=)، رضایت از سلامتی (31/0 P=) و رضایت از وضعیت مالی (45/0 P=) با میزان تعهد اجتماعی شهروندان شهر شهرکرد ارتباط مثبت و مستقیم و معنادار وجود دارد. بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تأیید می شوند. همچنین نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری (Smart PLS) نیز نشان می دهد که میزان کل رضایت اجتماعی بر تعهد اجتماعی تأثیر متوسط داشته (55/0) و متغیر رضایت اجتماعی در مجموع (31/0) از واریانس متغیر تعهد اجتماعی را تبیین می کند.

دانلودها

دسترسی به دانلود اطلاعات مقدور نیست.

دانلود

چاپ شده

۱۴۰۲/۰۶/۱۰

شماره

نوع مقاله

مقالات

ارجاع به مقاله

مالکی ع.، چیت ساز م.، و محمدی ا. (2023). بررسی ارتباط بین رضایت اجتماعی با تعهد اجتماعی در بین شهروندان شهر شهرکرد. مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران، 2(2)، 38-63. https://journalspsich.com/index.php/journalspsich/article/view/52

مقالات مشابه

51-60 از 124

همچنین برای این مقاله می‌توانید شروع جستجوی پیشرفته مقالات مشابه.