بررسی نقش نگرش مردم به پلیس در احساس امنیت اجتماعی آنها (مطالعه موردی شهروندان شهر کرمانشاه)
کلمات کلیدی:
امنیت اجتماعی, نگرش عمومی, سرعت دسترسی, پاسخگویی, رضایت از عملکردچکیده
زمینه و هدف: وجود امنیت باعث شکلگیری احساس امنیت اجتماعی در میان افراد جامعه میگردد و بدیهی است که یکی از متولیان اصلی تأمین آن، نیروی پلیس است که مستقیماً بر ایجاد امنیت و احساس امنیت نقش دارد. بنابراین هدف این مقاله بررسی وضعیت نگرش مردم به پلیس و نقش آن در احساس امنیت اجتماعی آنها است.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است. تکنیک گردآوری دادهها، پرسشنامه و جامعه آماری، شهروندان شهر کرمانشاه هستند. روش نمونهگیری، نمونهگیری خوشهای است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 26 و برای رد و تأیید فرضیات از آماره پیرسون استفاده شده است.
یافتهها: بین شاخصهای نگرش عمومی و احساس امنیت رابطه معنادار آماری وجود دارد. مقدار آماره برای متغیر اعتماد به پلیس 432/0-؛ رضایت از عملکرد پلیس 497/0-؛ دسترسیپذیری پلیس 401/0-؛ پاسخگویی پلیس 383/0-؛ و نگرش عمومی 512/0- است.
نتیجهگیری: در هر کشوری پلیس یکی از مهمترین ارکان تأمین امنیت اجتماعی مردم است. هر چه پلیس این نقش خود را بهتر به انجام برساند، مردم یک جامعه نگرش بهتری به پلیس خواهند داشت و شرط مقدماتی آن، جامعه محور بودن پلیس است و همین نگرش بهتر، باعث بازتولید احساس امنیت اجتماعی میگردد، بنابراین چرخهای شکل میگیرد که در یک رابطه متقابل همدیگر را منتفع میکنند.